Autogeen branden

Onze autogeenbranders snijden elk materiaal met een dikte tot 120 mm. Onze volledig CNC-gestuurde Omnimat brandtafel maakt ook bevel-cutting mogelijk. Onze machines kunnen digitale technische tekeningen bovendien rechtstreeks inlezen wat zorgt voor snelle doorlooptijden. Wil je meer info over onze mogelijkheden met autogeen branden? Aarzel zeker niet om ons te contacteren.

De voordelen van autogeen branden

Elke snijtechniek heeft zijn voordelen en toepassingen. Het snijproces van autogeen branden bestaat al zeer lang en heeft een iets lagere kostprijs. Het is bovendien een ideale techniek voor het snijden van dikker plaatmateriaal. We kunnen onze autogeenbranders bovendien inschakelen voor tal van toepassingen. Ook het creëren van schuine snedes (door bevel-cutting) behoort tot onze mogelijkheden.

  • Heel betrouwbaar en beproefd snijproces.
  • Kosteneffectief procédé.
  • Zeer geschikt voor het snijden van dikker plaatmateriaal.
  • Veelzijdig qua toepassing.
  • Bevel-cutting mogelijk (K-snedes, X-snedes, Y-snedes).

Wat is bevel-cutting?

Bij bevel-cutting wordt geen rechte snede maar een schuine rand gecreëerd. Dit is een ideale toepassing voor het maken van lasverbindingen. Onze CNC-gestuurde Omnimat brandtafel maakt zowel K-snedes, X-snedes als Y-snedes mogelijk.

Hoe werkt autogeen branden?

Autogeen branden is zowat de langst bestaande thermische snijtechniek, dus de techniek is uiterst beproefd en betrouwbaar. Autogeen branden is een snijproces dat gebruik maakt van een brandstofgas, meestal acetyleen, in combinatie met zuurstof om materialen te snijden. De hitte van de vlam zorgt ervoor dat het metaal smelt en er een snede ontstaat. Door de samenstelling van het gasmengsel te regelen wordt de intensiteit verhoogd of verlaagd. Zo wordt de snijdiepte bepaald.

Plaatmateriaal laten autogeen branden bij Faveere?

Kleinere stukken, grote stukken, beperkte oplages of grote series: we snijden alles op maat van je noden. Dikkere platen laten snijden? Met onze autogeen brandtafels snijden we probleemloos plaatmateriaal tot 120 mm. Lever gerust je technische tekeningen digitaal aan of laat ze door ons uittekenen. Onze machines lezen ze automatisch in voor een snelle verwerking!