Plasmabranden

Plasmabranden van plaatmateriaal? Een koud (of heet) kunstje voor Faveere! Dankzij onze HyPerformance plasmabrander snijden we moeiteloos plaatmateriaal tot 35 mm met een zeer grote nauwkeurigheid. Deze hypermoderne brandtafel snijdt makkelijk verschillende staalsoorten aan een hoge snelheid en dat zonder enig kwaliteitsverlies. We kunnen bovendien de True Hole-techniek toepassen om loodrechte snedes te creëren. Kortom, onze plasmabrandtafel is het neusje van de zalm.

De voordelen van plasmabranden

Plasmabranden biedt talrijke voordelen, zoals hoge snijsnelheden, veelzijdigheid in het snijden van diverse materialen en vormen en het heeft een opmerkelijke nauwkeurigheid. Plasmabranden is een kosteneffectief snijproces en is dus geschikt voor vele toepassingen zoals het snijden van constructieonderdelen, machineonderdelen, decoratieve stukken en noem maar op.

  • Zeer nauwkeurig snijwerk voor plaatdiktes tot 35 mm
  • Snijdt alle soorten metalen
  • Kosteneffectief door de hoge snelheid
  • Zeer veelzijdig qua mogelijke bewerkingen
  • Loodrechte snedes dankzij de True Hole-technologie

Hoogwaardige afwerking met de True Hole-technologie

Onze geavanceerde plasmabranders zijn uitgerust met de True Hole-technologie. Deze technologie zorgt er voor dat elke snede perfect loodrecht is. Dankzij de True Hole-technologie zijn de afmetingen aan de bovenkant en de onderkant van de plaat exact dezelfde. Zonder risico op ‘conische’ snedes die het bevestigen van onderdelen bemoeilijken.

Hoe werkt plasmabranden?

Plasmabranden is een geavanceerde snijtechniek die gebruik maakt van een geconcentreerde en gecontroleerde vlam van plasma om materialen te snijden.

Afhankelijk van het soort gas (bv. argon, stikstof of zuurstof) kan een plasmastraal temperaturen bereiken tot wel 30.000 °C. De hitte smelt het metaal en de kracht van de plasmastraal blaast bij contact met het oppervlak alle deeltjes weg.

Plaatmateriaal op maat laten plasmabranden?

Kleine of grote stukken, onze experts snijden elk product volledig op maat van je noden. Je kan rekenen op een perfecte afwerking tot in de kleinste details. Dikkere platen laten snijden? Met onze autogeen brandtafels snijden we probleemloos plaatmateriaal tot 120 mm.

Nood aan grote series?

Geen probleem, onze 2 plasmabronnen werken moeiteloos én synchroon samen. Hierdoor kunnen we snel grote volumes produceren.