Ponsen

Het ponsen van plaatwerk is een zeer efficiënte manier om snel (en dus kostenefficiënt) plaatmateriaal te bewerken, zoals het voorzien van gaten, uitsparingen en andere vormen. Het vormt dan ook een belangrijk onderdeel van onze services, en ons machinepark is voor dit type plaatbewerking dan ook zeer goed uitgerust. Met onze volautomatische en halfautomatische ponsmachines kunnen we een breed scala aan bewerkingen uitvoeren aan hoge snelheid en met grote precisie. Meer info of een offerte op maat?

Uitgebreide mogelijkheden

De mogelijkheden met onze ponsmachines zijn enorm uitgebreid. We bedienen dan ook heel wat sectoren met tal van onderdelen en stukken op maat.

Enkele van onze mogelijkheden:

  • Ponsen van bevestigingsgaten voor goten
  • Ponsen van bevestigingsgaten voor koepelopstanden
  • Specifieke perforaties in platen
  • Ponsen van constructieonderdelen
  • Ponsen van ventilatieonderdelen

Halfautomatisch ponsen

Daarnaast beschikken we bij Faveere ook over een halfautmatische ponsmachine. Hiermee kunnen we heel flexibel onderdelen met eenvoudigere ponspatronen of specifieke stukken op maat produceren.

Volautomatisch ponsen

Bij Faveere beschikken we over een ultramoderne volautomatische ponsmachine met een ponssnelheid van 275 gaten/min. en een nauwkeurigheid van 0,05 mm. Ze is bijzonder geschikt voor seriewerk en dankzij roterende koppen kan elke gewenste vorm verkregen worden. We garanderen steeds een maximaal gebruik van het plaatmateriaal en een optimale kostenbesparing.

Schakel ons in voor je ponswerk

Op zoek naar een partner die specifiek ponswerk voor je uitvoert? Ons team en onze ponsmachines staan voor je klaar. Laat ons van je project horen en we slaan meteen de handen in elkaar!